LEven en werken in het
ritme van de seizoenen

4x per jaar gaan we 2 dagen op expeditie. Stap uit het hectische dagelijkse leven en ontdek hoe het ritme van de seizoenen je kan helpen bij een logischer, leuker en betekenisvoller leven.

7&8 oktober is de herfst editie.

Leven en werken in samenhang met de natuur

Stone balance

We zien om ons heen dat mensen zich steeds meer bewust worden dat het ‘maakbare’ leven niet alleen maar positieve gevolgen heeft. We ervaren de negatieve impact zowel als mens als in het klimaat. Ons werkende leven is druk, geeft niet altijd voldoening en we zorgen slecht voor onze planeet. Jij weet dat je daar iets aan wilt doen.

Wij organiseren elk seizoen in samenwerking met CALL een moment in de natuur om uit dagdagelijkse hectiek te stappen en stil te staan bij het leven in samenhang met de natuur. Zo ervaar je wat logisch is op dit moment van het jaar. Tijdens onze 2-daagsen zijn we veel buiten en gebruiken we elementen uit de natuur om stil te staan bij wat wij en de natuur nodig hebben. Het resultaat voor jou is dat je meer grip op je leven en agenda ervaart. Je voelt wat er nodig is om een nog prettiger mens voor jezelf en de wereld om je heen te zijn.

7&8 oktober: herfsteditie

Deze 2-daagse staat in het teken van het najaar. Dit is het seizoen waarin je van nature stilstaat bij de afgelopen periode, kijkt wat je wilt behouden en hoe je verder wilt. Dat noemen we reflectie, oogsten en kiezen vanuit volwassenheid

Reflectie

Je gaat ervaren wat jou in jouw leven gevormd heeft en de impact die dat heeft. Want wanneer je iets in je leven wilt veranderen is het belangrijk om stil te staan bij wat je tot nu toe heeft gevormd. Het is belangrijk om je verleden vol aan te kijken.

sdr

Oogst

We willen anders kijken naar de afgelopen periode - dat noemen we ‘oogsten’. Kijken naar waar je dankbaar voor bent, wat je maakt tot een sterk en goed persoon. Dit geeft je een basis van vertrouwen voor keuzes voor de toekomst.

DSC02861

Keuzes maken

De herfst gaat ook over volwassenheid; vanuit je eigen kracht keuzes maken. Dingen achter je te laten die achtergelaten mogen worden - in welke vorm dan ook. Deze periode gaat ook over echt gaan staan voor de keuzes die je maakt.

Voel jij ook de behoefte om eens stil te staan bij jouw oogst, dat waar je dankbaar voor mag zijn, weten wat jij te doen hebt om je leven vol te leven, kiezen waar jij verantwoordelijkheid voor wil nemen?

Locatie

We hebben voor deze expeditie een prachtige locatie gevonden: Grenspark de Kalmthoutse heide.

Dit is een natuurgebied op de grens van Nederland (Putte, NB) en België (Kalmthout) waarin duinen, heide, meertjes en bos elkaar afwisselen. Een officieel stiltegebied waar mens en natuur op adem kunnen komen.

We slapen in een prachtige, ruime opgezette, accommodatie met volledige privacy dichtbij het park. Je slaapt op een eigen kamer met sanitair (tenzij je met een vriend of partner komt, dan mag je een kamer delen). Slaap je liever in de natuur? Er is ruimte om een eigen tent mee te nemen.

In de keuken bereiden we seizoensgebonden eten voor. In de grote bosrijke tuin stoken we ‘s avonds vuur, met een beetje geluk hoor je ‘s nachts de uilen.

Praktische informatie

 
Hoe werkt het? 
4x per jaar kun je mee. Je kunt dus elk seizoen bepalen of je meegaat op deze 2-daagse expeditie. We starten op dag 1 om 10:00 en eindigen op dag 2 om 17:00. 

Wanneer kan ik mee?
1-2 juli 2021: de zomereditie. Thema: bloei, in je kracht staan en floreren. 
7-8 oktober 2021: de najaarseditie. Thema: reflectie, oogst en kiezen. 
20-21 januari 2022: de wintereditie. Thema: rust, stilte en bezinnen. 
7-8 april 2022: de voorjaarseditie. Thema: ontluiken, nieuwe ideeën en koers bepalen.

Wie gaan er mee?
De groep bestaat uit 5-8 deelnemers en 2 begeleiders (Daan en Harry). Op onze herfsteditie is iemand aanwezig die het eten verzorgd.

Wat kost het?
Deelname kost €675 ex. btw en verblijfkosten. Verblijfkosten variëren per seizoen.

Beeld & geluid van eerdere expedities

Meer weten en inschrijven

Coaching with a view

More info: +31610709523 / info@expeditiongoodlife.org