Ontwikkelprogramma's met blijvende impact

Leer leiding te geven aan jezelf en anderen, gegidst door de natuur. 

Werken met het levenswiel

 De fundamental basis voor leiderschap en samenwerking, 2 dagen

Wat levert het op?

We werken aan het ontdekken en bespreekbaar maken van je binnenwereld. Omdat dit vaak niet gebeurt in organisaties ontstaat er druk en stress. Het levenswiel geeft je een essentieel basismiddel om dit te doorbreken.

Je leert herkennen en uiting te geven aan hoe jouw drijfveren en triggers een rol spelen in je dagelijkse effectiviteit. Dit zorgt voor veel herkenning en daarom onderlinge verbinding in de groep.

Eerdere deelnemers geven aan dat ze na deze training makkelijker feedback geven, met vertrouwen samenwerken en meer innerlijke rust ervaren.

Wat gaan we doen?

Aan de hand van het ritme van de natuur, ga je op ontdekkingsreis in jezelf. Stap voor stap nemen we je mee door de seizoenen en zie je hoe die in je dagelijks leven een rol spelen.

Je leert door wandelingen, diepgaande gesprekken en rake ervaringen in de natuur op een andere manier naar jezelf te kijken. We geven je taal en vertrouwen om daarover te spreken met anderen.

Je gaat de seizoenen ervaren: het vuur van de lente, de krachtige stroom van de zomer, het aardse van de herfst en de rust van de winter.

Eldership

Een kwaliteitsimpuls voor
(toekomstig) waarmakers en
veranderaars, 2 dagen

Wat levert het op?

Je leert werken vanuit authenticiteit, zodat je met meer zelfvertrouwen en verbinding met anderen verantwoordelijkheid kunt dragen.

Eldership is een kwaliteit die gaat over doen wat goed is voor het grotere geheel. Het gaat over anderen moeiteloos meenemen op jouw authentieke manier. Dit is de manier om vanuit talent en vrijheid initiatief te nemen in je organisatie.

Eerdere deelnemers laten ons weten dat ze het
makkelijker vinden om hun eigen missie te verenigen met bedrijfsdoelstellingen en meer effectiviteit in werk ervaren.

Wat gaan we doen?

Je leert je triggers en drijfveren in beweging te brengen. We gaan via veel verschillende ervaringen in de natuur op zoek naar de rand van je comfort zone. Zo ontdek je hoe het echt is om het voortouw te nemen vanuit authenticiteit en waar je jezelf blokkeert.

Dit is een intensieve groepservaring waarbij we continu op een veilige manier de spanning verhogen.

Een ‘piek’ ervaring in de avond/nacht van dag 1 op 2 staat centraal. Eerdere groepen deden bijvoorbeeld een vuurloop, ijsbad of nachtwandeling.

De 4 seizoenen

Een diepgaand leiderschapsprogramma met impact voor de hele organisatie, 4 x 2 dagen

Wat levert het op?

Dit programma stoomt je klaar voor een positie van verantwoordelijkheid, of het nog beter invullen van die plek.

Je leert jezelf goed kennen en begrijpen hoe je vanuit zelfvertrouwen een rol kan spelen in de organisatie. Je doet het persoonlijk leiderschap op dat nodig is om culturele patronen in de organisatie te doorbreken. Je kunt hierna vanuit rust proactief strategie ontwikkelen en uitvoeren.

Eerdere deelnemers van dit programma zijn terecht gekomen op directie of senior verantwoordelijke posities.

Wat gaan we doen?

Elk seizoen verdiepen we op leiderschapsthema’s die relevant zijn voor jou en de organisatie. De lente staat voor motivatie, je vuur, je missie. De zomer voor zelfvertrouwen, kracht en schaduwkanten. De herfst voor eldership, keuzes maken en een rol spelen in het grotere geheel van de organisatie. De winter voor dankbaarheid, rust en nieuw leven blazen in je ideeën.

Elk seizoen werken we ervaringsgericht en in de natuur, we maken via intakes en debrief opdrachten een koppeling naar de praktijk.

Waarom we werken aan leiderschap in de natuur

Na 4 jaar organiseren van expedities en ondersteund door academisch onderzoek, kunnen we met trots 5 redenen samenvatten om naar buiten te gaan. Of zoals wij graag zeggen: buiten gebeurt het.

Afstand nemen helpt om te focussen

Een verblijf in de natuur helpt om afstand te nemen van de afleidingen en stressfactoren van het dagelijks leven. Zo kunnen we ons beter concentreren op het proces van persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling.

Metaforen in de natuur zijn toepasbaar op het dagelijks leven

Buiten vindt je volop metaforen voor leiderschapsuitdagingen en -kansen. Zo is het makkelijker om belangrijke leiderschapsconcepten als beslissen, contact maken en overzicht houden te begrijpen en toe te passen.

Inheemse kennis is uniek, verfrissend en nuttig

Inheemse kennis, of de traditionele wijsheid en praktijken van inheemse volkeren, kunnen een uniek perspectief bieden op leiderschap en besluitvorming – iets wat vaak over het hoofd wordt gezien in klassieke leiderschapsprogramma’s.

Helpen om het grotere geheel te begrijpen

De combinatie van natuur en inheemse kennis leidt tot een dieper begrip dat alles met elkaar verbonden is. Dit helpt bij het ontwikkelen van empathie, stevigheid en gevoel van richting.

Meer vertrouwen in jezelf en anderen

Door op expeditie te gaan, groeit je zelfvertrouwen. Dat opent deuren naar een nieuwe manier van teambuilding, samenwerken en communiceren met je collega’s.

Een blik op eerdere expedities

Onze klanten