Over ons

Daan van Lith

Oprichter & facilitator

Buiten gebeurt het – ik heb die magie van het buitenleven in mijn professionele leven ervaren. Sindsdien heb ik er mijn werk van gemaakt om mensen hetzelfde mee te laten maken. Aan het begin van mijn carrière was ik manager en consultant, maar ik leefde een leven dat niet helemaal het mijne was. Op zoek naar manieren om weer voldoening uit het leven te halen, trok ik de natuur in, net als dat ik vroeger als kind deed. Daar merkte ik het weer: buiten gebeurt het. Buiten krijg je antwoorden, omdat je de ruimte hebt om je te verbinden met wat het ook is dat je moet doen. De ruimte buiten geeft ruimte in jezelf. Ik verruilde mijn pak voor een windjack, verhuisde naar de Belgische Ardennen en begon te leren over inheemse kennis. Ik geloof dat ook jij buiten inzichten kunt krijgen die in een werkomgeving niet zo gemakkelijk te vinden zijn.

Harry Misbeek

Coach & facilitator

Ik heb eerst jaren in de financiële wereld gewerkt en daarna mijn eigen organisatieadviesbureau opgericht. Daarnaast ben ik al jaren (executive) coach. Mijn leven bestond uit te hard werken en ik overschreed mijn eigen grenzen.
Ik ben een echte natuurliefhebber en woon al jaren in het natuurrijke Luxemburg. Het heen en weer pendelen tussen Nederland en Luxemburg eiste een zware tol: mijn lichaam schreeuwde me toe dat het zo niet verder kon. Ik nam een grote beslissing, heb mijn bedrijf overgedragen en houdt me nu alleen nog bezig met coachen en begeleiden van programma’s over leiderschap- en persoonlijke ontwikkeling.
Ik werk in en met de natuur en vindt hierin metaforen voor leiderschap, samenwerking en verbinding. Ik zal proberen jou hetzelfde te laten ervaren.

Elroy Lemmens

facilitator

Van jongs af aan ben ik verliefd op het buitenleven. In mijn professionele loopbaan bij Defensie heb ik geleerd wat het is om te werken in de combinatie van lichaam en geest. In mijn werk als mental coach laat ik mensen zien dat we tot veel meer in staat zijn dan we dachten. Ik ben een fan van dingen klein en toepasbaar maken, mensen helpen met kleine gewoontes en mentale constructen waarmee we de lessen uit het bos op kantoor in praktijk kunnen brengen.

Onze aanpak

Persoonlijke diepgang

Effectief zijn in dagelijks werk betekent het maximaal kennen van jezelf. Wij bieden je op een veilige manier een serieuze Spiegel die je helpt zelfkennis en zelfvertrouwen te vergroten.

Natuur als gids

De natuur en kennis van natuurvolkeren zijn onze inspiratie. Geen bomenknuffelarij, wel samen vuur maken en verhalen delen.

Onze locaties zijn een belofte aan de natuur.

Gekoppeld aan jullie doelstellingen

Wij gebruiken de 12 hefbomen van leertransfer om maximaal aan te sluiten bij de doelstellingen van jouw organisatie. Wat je leert in het bos, is toepasbaar op kantoor.

Met kennis van zaken

Onze begeleiders zijn opgegroeid in het bedrijfsleven en zijn opgeleid in het begeleiden van mensen in de natuur.

Onze inspiratie

Eeuwenoude natuurtradities

Tegenwoordig is de kennis van wat de natuur de mens kan bieden (en omgekeerd) goed verborgen. Je vindt het soms nog bij inheemse volkeren en sjamanen.

Die kennis heeft ongelooflijk veel waarde, want we leren ervan dat we onmiskenbaar deel uitmaken van de natuur. Als het goed gaat met het land om ons heen, dan gaat het goed met ons (en omgekeerd).

Wij zijn op een non-stop expeditie om deze kennis te verzamelen en op zo’n manier te gebruiken dat jij er in de moderne tijd iets aan hebt.

Stoïcisme

Het hoogste doel van de Stoïcijnen is een prettige versie van jezelf in de wereld brengen – in harmonie met de natuur. Dat maakt ons gelukkig!

Wat wij van deze filosofie meenemen en jou willen laten ervaren, is dat wij beperkte invloed hebben op ons leven. Dat betekent echter niet dat je maar moet afwachten; je kunt veel dingen doen om een beter mens te zijn – zoals leven in harmonie met de natuur, op zoek gaan naar kennis, weten wat je kunt beïnvloeden en een goed mens zijn voor de mensen om je heen.

Systemisch werk

Wij zien systemen op twee manieren: je maakt deel uit van een systeem van oorsprong en je maakt deel uit van een organisatorisch/sociaal systeem (je huidige situatie op het werk en thuis).

Als je beter begrijpt hoe die systemen voor jou werken, is het gemakkelijker om met impact en voldoening door het dagelijks leven heen te gaan.

Dat helpen we je ervaren tijdens onze programma’s, maar we geven je ook handvatten om opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Dit is niet gemakkelijk, maar wel hard nodig: wat je in het bos leert neem je mee naar kantoor, gegarandeerd.