Over ons

Daan van Lith

Oprichter & begeleider

Buiten gebeurt het – ik heb het zelf ervaren en sindsdien mijn werk ervan gemaakt om mensen datzelfde te laten ervaren. In het begin van mijn carriere was ik manager en consultant, maar leefde ik een leven, dat niet het helemaal de mijne was. Op zoek naar manieren om weer energie uit het leven te halen, trok ik de natuur in, net als vroeger. En daar merkte ik wederom: buiten gebeurt het. Buiten krijg je antwoorden, doordat je je geest de ruimte geeft om aan te sluiten op wat ook alweer de bedoeling was. Ik ruilde mijn pak in voor een windjack en neem je mee de natuur in. Zodat ook jij inzichten krijgt die in een werkomgeving niet zo makkelijk te vinden zijn.

Harry Misbeek

Coach & begeleider

Ik liep tegen grenzen aan, voordat ik het roer omgooide. Na in de financiële sector gewerkt te hebben, runde ik een eigen organisatieadviesbureau en werkte ik als coach. Ik ben een echt natuurmens en woon al jaren in de Luxemburgse Ardennen. Het heen en weer pendelen tussen Nederland en Luxemburg eiste een zware tol: mijn lichaam schreeuwde me toe dat het zo niet langer kon. Ik hakte de knoop door en settelde permanent in Luxemburg. Hier vind ik metaforen in de natuur voor leiderschap, samenwerking en verbinding en ik neem je er graag in mee.

Onze inspiratie

Eeuwenoude natuurtradities

De kennis over wat de natuur de mens kan bieden (en andersom) zit tegenwoordig goed verstopt. Je vindt het nog wel eens bij inheemse volken en sjamanen. 

Die kennis heeft ongelooflijk veel waarde, omdat we hiervan leren dat wij onderdeel van de natuur zijn en als het goed gaat met ons, het goed gaat met de natuur. En andersom. 

Wij zijn op een non-stop expeditie om deze kennis te vergaren en zo in te zetten, dat jij er in de moderne tijd iets aan hebt.

Stoicijnse filosofie

De stoicijnen hebben als hoogste doel om de beste versie van jezelf te worden – in harmonie met de natuur. Daar worden wij blij van!

Wat wij meenemen uit deze filosofie en jou graag laten ervaren is dat we maar beperkt invloed kunnen uitoefenen op ons leven. Tegelijkertijd betekent dat niet dat je dan maar moet afwachten; je kunt een hoop dingen doen om een beter mens te zijn – zoals leven in harmonie met de natuur, op zoek te zijn naar kennis, weten waar je invloed op kunt uitoefenen en een goed mens zijn voor je omgeving.  

Systemisch werk

Wij zien systemen op 2 manieren: je komt uit een systeem (je oorsprong) en je maakt onderdeel uit van een systeem (je huidige situatie op werk en prive).

Als je beter begrijpt hoe die systemen voor jou werken, is het makkelijker om die beste versie van jezelf ook daadwerkelijk te laten zien. 

We houden ervan om niet alleen te ervaren op expeditie, maar ook je te helpen handvatten te geven om opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Dat is niet makkelijk, maar wel hard nodig – wat je leert in het bos neem je meer naar kantoor – gegarandeerd.


Beeld en geluid van voorgaande expedities